تعویض و تعمیر گیربکس ال 90 دنده ای

به گزارش حمایت از تولید ملی، در صورت عدم تعویض به موقع روغن گیربکس یا کم شدن سطح روغن، گیربکس بیش از حد معمول داغ شده و در نهایت قفل می گردد. در این صورت باید به فکر تعمیر گیربکس ال 90 دنده ای خود باشید. از قلم نیاندازید که اگر روغن گیربکس به موقع تعویض گردد، اندازه مصرف سوخت شما کم خواهد شد.

تعویض و تعمیر گیربکس ال 90 دنده ای

تعویض و تعمیر گیربکس ال 90 دنده ای

در صورتی که قصد تعویض یا تعمیر گیربکس ال 90 دنده ای را دارید، باید از یاری افراد متخصص بهره ببرید و مطمئن شوید که همه خدمات دارای ضمانتنامه هستند؛ چون این قطعات نقش مهمی در عملکرد صحیح خودرو ایفا می نمایند.

علائم خرابی گیربکس احتیاج به تعمیر گیربکس ال 90 دنده ای

در صورتی که گیربکس خراب شده باشد، شما باید با نشانه های خرابی گیربکس آشنایی داشته باشید که در ادامه این نشانه ها را مرور می کنیم:

  1. دنده به صورت ناگهانی قفل می نماید.
  2. از دنده ماشین صدایی شبیه زوزه شنیده می گردد.
  3. در زمان تعویض دنده، صدای بدی شنیده می گردد.

فرق گیربکس اتوماتیک و دنده ای چیست؟

اصلی ترین تفاوت گیربکس اتوماتیک رنو L90 با گیربکس دنده ای این است که دنده هایی که به صورت آزاد روی شفت خروجی قرار گرفته اند را قفل می نماید و به یاری هر وسیله کشویی و ماهک، درگیر و آزاد می گردد. در مدل های پایین ترِ گیربکس ها، می توانید با حرکت دادن شفت، دنده ها روی هم قفل یا آزاد کنید و با این کار ضریب دنده ها را تغییر دهید.

ولی در گیربکس های اتوماتیک، دنده ها به طور همزمان و همواره با یکدیگر درگیر هستند و با نگه داشتن یک دنده و حرکت دادن یک دنده دیگر، ضریب دنده به دست می آید. دنده هایی که با گیربکس اتومات استفاده می شوند، شبیه به خورشید هستند؛ به همین خاطر به آن ها دنده خورشیدی نیز گفته می گردد.

آشنایی با نحوۀ عملکرد گیربکس دستی

نحوه عملکرد گیربکس به این شکل است که یک دنده گرداننده (به نام دنده محرک) با دنده دیگری که مقدار دندانه های آن با محرک مساوی نیست، درگیر می گردد. زمانی که دسته دنده حرکت کند و کلاچ گرفته گردد، دو دنده که یکی از آن ها بزرگ تر و دیگری کوچک تر است، با هم درگیر می شوند. سپس دنده محرک در جهت عقربه های ساعت و دنده متحرک در خلاف جهت عقربه های ساعت می چرخد.

در صورتی که دنده بزرگ تر، دنده کوچک تر را بچرخاند، دنده بزرگ تر قدرت بیشتر و در عین حال سرعت کمتری دارد. برعکس این موضوع نیز صادق است؛ یعنی اگر دنده بزرگ تر دنده کوچک تر را بچرخاند، دنده کوچک قدرت کمتری دارد اما از سرعت بیشتری برخوردار است. راننده در زمان رانندگی با در نظر گرفتن این ویژگی و بسته به شرایط جاده دنده را عوض می نماید تا بیش از حد ممکن به موتور خودرو فشار وارد نگردد.

برای تعمیر خودرو در محل از برترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

محاسبه قیمت برای شما

علائم خرابی و احتیاج به تعمیر گیربکس ال 90 دنده ای

  • بیرون زدن دنده: چنان چه در حین رانندگی دنده بیرون زد، باید بدانید که مهم ترین دلیل خورده شدن فنر ساچمه ها و کشویی ها است. دلیل دیگر تاب برداشتن ماهک ها و خراب شدن بلبرینگ شفت ها محسوب می گردد.

    تعویض دنده در زمان بیرون زدن آن کار دشواری است؛ در نتیجه این امکان را ندارید که سرعت ماشین را تغییر دهید یا در شرایط مختلف جاده، قدرت موتور را کم و یا زیاد کنید چون باعث ورود فشار اضافه به موتور خودرو می گردد.

    به همین خاطر بهتر است که با تماشا هر مسئله ای در گیربکس و دنده، برای تعمیر گیربکس ال 90 دنده ای اقدام کنید. در برخی مواقع خراب شدن یک قطعه باعث می گردد تا به قطعات دیگر فشار اضافی وارد گردد و همین موضوع سبب خراب شدن سایر قطعات خواهد شد.

  • خراب شدن بلبرینگ های گیربکس: با گذشت زمان و بر اثر مستهلک شدن، بلبرینگ های گیربکس خراب می شوند. اصلی ترین نشانه خرابی بلبرینگ و احتیاج به تعمیر گیربکس، شنیدن صدا از گیربکس است.

    در صورتی که با شنیدن صدای گیربکس متوجه خرابی بلبرینگ نشدید، باید به سراغ دنده ها بروید.

گاهی اوقات ممکن است گیربکس سر و صدا ایجاد کند اما هیچ ایرادی نداشته باشد، در این صورت مشکل از روغن گیربکس است و شما باید روغن را عوض کنید تا گیربکس روان کار کند. روغن گیربکس علاوه بر این که باعث روان کار کردن گیربکس می گردد، آن را خنک هم می نماید. چنان چه ترمز نموده اید و ماشین آرام شده است ولی همچنان از ماشین صدایی می شنوید، یعنی به تعمیر گیربکس احتیاج است.

  • تاب برداشتن ماهک: ماهک بخشی از گیربکس است که در صورت تاب برداشتن، با نشانه هایی مانند راحت جا نرفتن دنده و بیرون زدگی دنده بروز پیدا می نماید. یکی دیگر از عواملی که می تواند باعث بیرون زدگی دنده گردد، درگیر نشدن کامل دنده ها با هم است که بر اثر آن شما باید در سریع ترین زمان ممکن برای تعمیر گیربکس ال 90 دنده ای خود اقدام کنید.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره گیربکس ایزیترونیک (Easytronic)

کلام آخر

در صورتی که از گیربکس خودروی خود سر و صدای اضافه می شنوید یا دنده به خوبی جا نمی رود، باید شرایط گیربکس را به دقت آنالیز کنید و در صورت وجود کوچک ترین ایرادی، برای تعمیر گیربکس ال 90 دنده ای خود اقدام کنید. از قلم نیاندازید که کارشناسان حمایت از تولید ملی به این منظور در کنار شما خواهند بود.

منبع: آچاره

به "تعویض و تعمیر گیربکس ال 90 دنده ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تعویض و تعمیر گیربکس ال 90 دنده ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید